A golakészlet minden barkácsoló és profi szerelő számára nélkülözhetetlen műhelyeszköz. Ez egy praktikus szerszám- és tartozékkészlet, amely széleskörűen felhasználható. Minden golakészlet alapja egy racsni, egy speciálisan a szűk körülmények között történő anyák és csavarok meghúzására és meglazítására tervezett csavarkulcs. A racsni előnye, hogy egyszerre csak egy irányba működik, ami megakadályozza a nem kívánt túlhúzást. A racsni mellett maga a gola készlet számos különböző méretű foglalatot, dugókulcsot és bitet tartalmaz. A nagyobb golakészletek különböző egyéb kulcsokat, hosszabb anyákat, többszörös racsnis kulcsokat is tartalmazhatnak.

A GOLA KÉSZLETEK ELŐNYEI

A Gola készlet helyettesítheti a hagyományos csavarkulcsokat és csavarhúzókat. Gyors és kényelmes a munka. Olyan helyiségekben is használható, ahol kevés a hely, mivel nem kell minden fordulat után újra beilleszteni a csavarkulcsot. 

HOGYAN VÁLASSZUNK GOLA SZETTET?

A golakészlet kiválasztása meglehetősen egyszerű, és a használat szükségességétől függ. Ha normál háztartásban fog dolgozni, egy 1/4" vagy 3/8" racsni is elegendő. Professzionális használatra egy 1/2" vagy 1" négyes racsniért érdemes beszerezni. A fogaskerék-adapterek jelenthetik a megoldást. Ezekkel az 1/4"-os aljzatból 1/2"-os változatot is lehet készíteni. Az eredmény azonban nem lesz 100%-os, és jobban jár, ha két külön kulcsot biztosít. Ebben az esetben egy csillag villás kulcsokkal kombinált dugókulcskészlet alkalmas. Ez utóbbi önmagában két racsnit tartalmaz, amelyeket könnyen cserélhet a tényleges igényeinek megfelelően. 

MIRE FIGYELJÜNK A GOLA SZETT KIVÁLASZTÁSAKOR?

A Gola készletek a négyzet méretében, a foglalatok, illesztések vagy bitek számában különböznek. A golakészletek legfontosabb paraméterei a racsni mérete és az alkatrészek száma. A négyzet határozza meg, hogy milyen foglalatokat használhat a racsnival. Az alkalmazástól függően a megfelelő racsni méretet kell kiválasztani.

racsni méret

megfelelő fejek

gola készlet felhasználása 

gola készlet 1/4"

4-14 mm

bitek, kisebb munkák, bútor összeszerelés

gola készlet 3/8"

6-22 mm

univerzális, 1/4" és 1/2" között

gola készlet 1/2"

8-32 mm

autószerviz, kézműves műhelyek

gola készlet 3/4"

18-50 mm

tehergépkocsik, mezőgazdasági gépek, buszok, vonatok

gola készlet 1"

41-80 mm

nagy csavarok és csatlakozások

A GOLA KÉSZLET MÉRETEI

A gola készletben lévő alkatrészek száma lényeges, hiszen ez határozza meg a használhatóságát. Egy kisebb gola készlet általában körülbelül 50 részből áll. Különösen alkalmas az alkalmi barkácsolók számára. Egy nagyméretű golakészlet több mint 200 alkatrészből állhat, és profik számára készült. 

Egy professzionális gola szett minden szükséges dologgal rendelkezik az igényesek számára is, például az órásmestereknek és a finommechanikai műszerészeknek. Mindezt megtalálja ajánlatunkban.


Gola készlet: A leghasznosabb eszköz minden műhelyben

Gola készlet: A leghasznosabb eszköz minden műhelyben

Profi szerelő, de otthoni ezermester is. Függetlenül attól, hogy melyik kategóriába tartozunk, valószínűleg mindannyian találkoztunk már azzal, hogy valamit gyorsan meg kell javítani, összeszerelni vagy szétszedni. Ebben az esetben minden férfi legjobb barátja jön szóba – a golakészlet.