Fólia FEHÉR 2,5x4m UV-szűrővel


Cserefólia fóliasátorhoz - agrofil 140g/m2, 2,5x4m méretű, laminált fólia, megerősített ráccsal és UV-szűrővel. Több

Gyártó: BestentA termék kódja: B-SK-6188 Szállítás és fizetés

A termék már nincs a kínálat között

Cserefólia fóliasátorhoz - agrofil 140g/m2, 2,5x4m méretű, laminált fólia, megerősített ráccsal és UV-szűrővel. Több

Gyártó: BestentA termék kódja: B-SK-6188 Szállítás és fizetés

Melyek a 140g/m2 agrofilm fő előnyei?

 • Kiváló minőségű agrofilm 140g/m2 PE anyagból (polietilén - kopásálló anyag), PP (polipropilén) hálóerősítéssel, UV szűrővel ellátva.
 • 10 m2 hasznos terület a 2,5x4x2 m-es méreteknek köszönhetően (szélesség x hossz x magasság).
 • Feltekerhető ablakok védőhálóval és cipzáras bejárati ajtó.
 • Bejárati méret: 80cm x 180cm
 • 8 ablak szúnyoghálóval
 • Terület: 10m2
 • Könnyű összeszerelés néhány  perc alatt

Megjegyzés: ez a termék nem tartalmazza a fóliasátor szerkezetét, csak magát a fóliát.

 

140g/m2 laminált fólia

A fóliasátor fóliája vagy az úgynevezett agrofólia akár 140 g/négyzetméter sűrűséget is kínál. Anyaga PE (polietilén), UV-kezeléssel, amely megvédi a termést. A fólia egy speciális átlátszó PE anyagból készült, UV-szűrővel ellátott, a fólia szerkezetébe ágyazott zöld PP hálóval. Ez növeli a fólia szakítószilárdságát, és nagyon jó feltételeket teremt a növények fejlődéséhez. A fóliás növényen lévő megerősített polietilén lemeznek köszönhetően nem kell aggódnia az UV-sugárzás vagy az enyhe záporok miatt.

 Snímka2

A fóliasátor stabilitása elsődleges fontosságú

Fóliasátraink alján meghosszabbított védőfólia található, amelyet a fóliasátrak rögzítésekor örömmel fog találni. A jó rögzítés elengedhetetlen.

Tippünk: A fóliasátor körüli területet ássa fel (kb. 20-40 cm). A sarkokban lévő íveket mélyebben rögzítheti, és a "felesleges fóliát" vagy az úgynevezett "fóliavégeket" a földbe temetheti. Végül, a fóliasátor kerülete köré, az elásott fólia tetejére csempéket vagy köveket helyezhet. Bónuszként kap egy ösvényt.

Szellőzés a fóliasátorban

A fóliasátor hosszában két egymással szemben lévő ablakkal ellátott szakaszok vannak - minden szakasznak van 2 saját ablaka, amelyek a szemközti oldalakon helyezkednek el. Ez nagyon jó szellőzést biztosít. 

A fólia légáteresztő és felhúzható ablakokkal rendelkezik, amelyek biztosítják a jó légáramlást, és optimális mikroklímát teremtenek bármilyen növény termesztéséhez. A beépített hálós ablak megakadályozza, hogy a rovarok és a madarak bejussanak a fóliasátorba.

 A fólia széles ajtóval rendelkezik, dupla és megbízható cipzárral a kényelmes belépéshez.

Tudja, hogyan kell megfelelően felhelyezni a fóliát a kerti fóliasátorra?

A fólia akkor húzható a legkönnyebben a fóliasátorra, amikor a textúrája puha - ezért a kicsomagolás után hagyja egy kicsit (20-30 percig) állni, hogy felmelegedjen és megpuhuljonIdeális esetben szép, napos időben kell feltenni.

A fóliák vagy kerti fóliasátrak kopása esetén használjon javítószalagokatamelyek nagyszerű megoldást jelentenek. A javítószalagok nem csak a meglévő sérüléseket javítják ki, hanem megvédik a fóliasátrat a további sérülésektől. Ez hatékony megelőzés a további szakadások vagy kopások ellen

Van még kérdése a fóliasátor karbantartásával kapcsolatban? Összeszedtünk 10 hasznos dolgot, amit a fóliasátor karbantartásakor érdemes szem előtt tartani.

 1. A fóliasátor szerkezetének egyenesnek és függőlegesnek kell lennie, és a bejáratokban lévő záraknak a fólia megfeszítése után lazán zárhatónak kell lenniük.
 2. A fóliát nem szabad szorosan kifeszíteni - fennáll a sérülés/szakadás veszélye.
 3. A fóliát meleg, napos időben kell felhelyezni.
 4. Miután kicsomagolta a fóliát, várjon 20-30 percet, hogy a fólia felmelegedjen. Ha a felület puha, elkezdheti nyújtani a fóliát.
 5. A fóliát nem szabad erős szélnek kitett területeken elhelyezni. Az árut olyan helyre helyezze el, ahol a széllökéseket csökkentő akadály van. Ha erős szélről érkezik jelentés, és a fólia a szélnek kitett helyen van, a fóliát azonnal el kell rakni. Egy erős széllökés eltörheti a szerkezetet.
 6. Rendszeresen ellenőrizze a rögzítést.
 7. Télen a fóliát el kell rakni, hogy megakadályozzuk a hó felhalmozódását, amely károsíthatja a polytunnel szerkezetét.
 8. A kerti fóliasátor olyan mechanikai sérüléseire, amelyeket vihar, jégeső, hóvihar, erős szél vagy heves esőzés okoz, nem vonatkozik a termékgarancia.
 9. A fólia tisztításához használjon enyhe szappanoldatot és puha rongyot (ne használjon vegyszereket vagy durva rongyokat, amelyek megkarcolják a fóliát). Mosás után öblítse ki a fóliasátrat tiszta vízzel.
 10. Rendszeresen tisztítsa meg a tetőt a lehullott levelektől és hótól.

Ha egy szebb kertre vágyik, csak egy egyszerű tervre van szüksége, mi pedig a FOXIGY-nál szívesen segítünk ebben. Ezzel kapcsolatosan megnézheti a Teljes útmutató fóliasátorban való növénytermesztéshez - Hogyan kezdjük el a zöldségtermesztést?

Paraméterek
A növények termesztésére szolgáló épület típusa Pótfólia
Pót fóliasátor színe fehér-átlátszó
Fólia súlya 140 g/m2
Pótfólia mérete 2,5x4m