Az ollós emelők kategóriájukban népszerű emelők. Megérdemelték vezető helyüket annak köszönhetően, hogy nem igényes a kiszolgálásuk és hogy nem igényelnek sok helyet. Összecsukott állapotban hatékonyabban használhatja műhelyét. Míg a klasszikus kétoszlopos emelő szilárdan a talajhoz van rögzítve, az ollós emelőt lábak segítségével rögzítheti műhelye sík felületére.

Az emelők hidraulikus rendszerét egy vezérlőpult vezérli, amely az emelő emelésén és leeresztésén túl lehetővé teszi a platformok meghatározott magasságban történő blokkolását. Az emelést hidraulikus dugattyúk biztosítják. A maximális emelési magasságtól, minőségtől és megmunkálástól függően az emelők minden platformon 1-2 dugattyúval vannak felszerelve. Az ollós emelő gumibetéteket is tartalmaz, amelyeket az emelési pontok alatt lehet elhelyezni, és így megakadályozzák a küszöbök, karosszéria vagy egyéb járműelemek sérülését.

A legnépszerűbbek közé tartoznak az alacsony emelésű változatok, éppen a könnyű kezelhetőségük miatt, hiszen nem kell őket szilárdan a talajhoz rögzíteni. Ez az emelő maximum 185 cm-es emelőmagassággal, azoknak alkalmas, akik teljes körű munkát szeretnének végezni és szabadon mozogni szeretnének a jármű alatt. Itt azonban már szilárdan rögzíteni kell a padlóhoz.

Ebben a kategóriában találhat kisméretű vészemelőket is, amelyek alkalmasak az autó felszerelésébe defekt és pótkerék csere esetére. Ezeket az emelőket gyakran ollós emelőknek is nevezik.

Az összecsukható szerkezeteknek és kerekeknek köszönhetően minden további bonyodalom nélkül mozgathatja az emelőt egyik helyről a másikra, műhelyről műhelyre. Fontos, hogy a műhelyben sík és megerősített felület legyen. Az ollós emelő ideális megoldás karosszéria, fékek vagy lengéscsillapítók szervizeléséhez.