A homokfúvás a különböző kemény felületek mechanikai kezelésének egyik formája. A homokfúvás a felületet a fúvószerből a tárgyra hulló szemcsékkel tisztítja. A fő cél a szennyeződések, például a rozsda, a korrózió vagy a különböző bevonatok eltávolítása a felületről. Azonban megszabadulhat a régi festéktől vagy érdesítheti a vasat, alumíniumot, sárgaréz, bronzot is. A homokfúvás előkészíti a felületet a további kezeléshez. 

A homokfúvás fő előnyei a következők:

  • Időmegtakarítás, 
  • pénzügyi megtakarítás, 
  • jobb eredmény a csiszoláshoz képest.

Megkülönböztetünk pneumatikus homokfúvást és sörétfúvást. A pneumatikus homokfúvás a sűrített levegő elvén működik. A csiszolóanyagot sűrített levegő áramlata mozgatja. A sörétfúvás úgy működik, hogy a sugárzóanyagot egy zárt dobozban lévő fúvókakorongok lapátjai dobják a felületre.

A szifonos homokfúvók a beépített porszívónak köszönhetően beltéri használatra alkalmasak. Ez megakadályozza a nem kívánt részecskék terjedését a levegőben.

A homokfúvó fülkéket vagy más néven kabinos homokfúvókat fémek és tárgyak alapos tisztítására használják zárt térben. A fékrendszer alkatrészeinek vagy más alkatrészek felújítására vagy karbantartására is alkalmasak. 

A csiszolóanyag maga a homokfúvó anyag. Ügyelni kell arra, hogy szárazon tartsák. Minél kisebb a csiszolóanyag szemcséje, annál jobban néz ki a homokszórással kezelt felület, de annál kevésbé érdes. 

Ebben a kategóriában megtalálja a homokfúváshoz szükséges tartozékokat is, mint például a fúvókákat, tömlőket és homokfúvó pisztolyokat.

Gyors információ Garantált kézbesítés karácsonyig
Homokfúvó pisztoly NE00811Homokfúvó pisztoly NE00811

Homokfúvó pisztoly NE00811

Raktáron
7 300 Ft
5 748,03 Ft ÁFA nélkül
Univerzális homokfúvó pisztoly 1/4" cserélhető kerámia fúvókákkal 4db.