A homokfúvás a különböző kemény felületek mechanikai kezelésének egyik formája. A homokfúvás a felületet a fúvószerből a tárgyra hulló szemcsékkel tisztítja. A fő cél a szennyeződések, például a rozsda, a korrózió vagy a különböző bevonatok eltávolítása a felületről. Azonban megszabadulhat a régi festéktől vagy érdesítheti a vasat, alumíniumot, sárgaréz, bronzot is. A homokfúvás előkészíti a felületet a további kezeléshez. 

A homokfúvás fő előnyei a következők:

  • Időmegtakarítás, 
  • pénzügyi megtakarítás, 
  • jobb eredmény a csiszoláshoz képest.

Megkülönböztetünk pneumatikus homokfúvást és sörétfúvást. A pneumatikus homokfúvás a sűrített levegő elvén működik. A csiszolóanyagot sűrített levegő áramlata mozgatja. A sörétfúvás úgy működik, hogy a sugárzóanyagot egy zárt dobozban lévő fúvókakorongok lapátjai dobják a felületre.

A szifonos homokfúvók a beépített porszívónak köszönhetően beltéri használatra alkalmasak. Ez megakadályozza a nem kívánt részecskék terjedését a levegőben.

A homokfúvó fülkéket vagy más néven kabinos homokfúvókat fémek és tárgyak alapos tisztítására használják zárt térben. A fékrendszer alkatrészeinek vagy más alkatrészek felújítására vagy karbantartására is alkalmasak. 

A csiszolóanyag maga a homokfúvó anyag. Ügyelni kell arra, hogy szárazon tartsák. Minél kisebb a csiszolóanyag szemcséje, annál jobban néz ki a homokszórással kezelt felület, de annál kevésbé érdes. 

Ebben a kategóriában megtalálja a homokfúváshoz szükséges tartozékokat is, mint például a fúvókákat, tömlőket és homokfúvó pisztolyokat.

Gyors információ
Homokfúvó kabin 220L KDP220Homokfúvó kabin 220L KDP220

Homokfúvó kabin 220L KDP220

Jelenleg nem elérhető
161 800 Ft
127 401,57 Ft ÁFA nélkül
Homokfúvó kabin 220 literes kapacitással és felső nyílással. Levegőfogyasztás 400-700 L/min. 1/4" gyorscsatlakozó. Üzemi nyomás: 8 bar