A megfelelő fúróval minden könnyebben megy. Még inkább, ha akkumulátoros fúrógépet választ - amely akkumulátorral működik. Így olyan nehezebben hozzáférhető helyekre is benyúlhat vele, ahol nincs hozzáférése konnektorhoz.

Milyen erősnek kell lennie egy akkus fúrógépnek?

Az akkumulátoros fúrógépeknek áramra van szükségük az akkumulátorok töltéséhez. Az akkumulátorok töltéséhez szükséges teljesítmény a fúrógép típusától függ, de 25 és 100 watt között mozog.

Miután az akkumulátorok feltöltődtek, a feszültségüket a fúrógép működtetésére használják. Ezek a 12 vagy 18 voltos akkumulátorok olyan motort táplálnak, amelynek működéséhez legalább 500 wattra van szükség.

Elég egy 12 V-os akkus fúrógép?

Az akkumulátoros fúrógép feszültségének megválasztása attól függ, hogy milyen célra fogja használni. A piacon a 6 V-tól a 18 V-os, 24 V-os, sőt 36 V-os feszültségig sokféle lehetőség van.

A 12 V-os a tökéletes választás, és egyben az egyik legnépszerűbb fúrógép. Segítséget nyújt a ház körüli és a házban végzett kisebb munkák elvégzésében.

A magasabb feszültség jobb megoldás?

A nagyobb feszültség nagyobb teljesítményt jelent, de ez egyúttal drágább és súlyosabb is. Általában minél magasabb a feszültség, annál jobb a fúró.

Minden azonban az Ön igényeitől függ - ha valami kisebb és olcsóbb eszközre van szüksége ritka használatra, akkor válasszon egy alacsonyabb feszültségű akkumulátoros fúrót.

Az akkumulátoros fúrógép jellemzői

Az akkumulátoros fúrógépek típustól és modelltől függően több tucat különböző funkcióval rendelkeznek. Kiemelendőek a következők:

  • Kivehető és újratölthető lítium-ion akkumulátor;
  • övcsipesz, amellyel a fúrót az övére rögzítheti;
  • különböző nyomaték opciók;
  • különböző sebességek;
  • előre/vissza kapcsoló.

Az akkumulátoros fúrógép teljesítménye

A teljesítményt az akkumulátor feszültségében mérik, és minél nagyobb a feszültség, annál erősebb a fúrógép. Általában 12 V, 18 V vagy 24 V.

A legerősebb akkumulátoros fúrógépek közé tartoznak a Graphite és a Yato márkák modelljei.

Az akkumulátor élettartama

Az akkumulátor élettartama több dologtól függ, többek között az akkumulátor típusától és kapacitásától. A kapacitást amperórában (Ah) mérik, és jellemzően 1,5 Ah és 4,0 Ah között mozog.

Méret és kezelés

A fúrógép mérete a fúrógép típusától függ, mivel a nagyobb teljesítmény nagyobb méretet jelent. Ha kompakt akkumulátoros fúrógépet keres, akkor a Geko modelljeit válassza.

Fúrási zaj

A különböző típusok és márkák eltérőek. Ha elsősorban hobbi- vagy barkácsolási célokra keres akkumulátoros fúrót, akkor a megnövekedett zaj sem fogja zavarni. Rendszeres használat esetén azonban ügyeljen arra, hogy az akkumulátoros fúrógép a lehető legkevesebb zajt csapja.

Gyors információ Válasszon karácsonyi ajándékot férfi számára
Fúró-csavarozó 18V, 13mm 58G019Fúró-csavarozó 18V, 13mm 58G019

Fúró-csavarozó 18V, 13mm 58G019

Raktáron
40 400 Ft
31 811,02 Ft ÁFA nélkül
Akkus fúró-csavarozó, forgatónyomaték-tartományok száma16, , 2 sebességfokozat és Energy+ rendszer
Gyors információ Válasszon karácsonyi ajándékot férfi számára
Akkus fúró-csavarozó 18V, 13mm ,58G019-SET1Akkus fúró-csavarozó 18V, 13mm ,58G019-SET1

Akkus fúró-csavarozó 18V, 13mm ,58G019-SET1

Raktáron
74 600 Ft
58 740,16 Ft ÁFA nélkül
Akkus fúró-csavarozó, forgatónyomaték-tartományok száma16, , 2 sebességfokozat és Energy+ rendszer