Megoldást keres arra, hogy elkerülje az áramkimaradásokat otthonában, nyaralójában vagy vállalkozásában? Vagy áramot kell biztosítania egy építkezésen vagy olyan helyen, ahol nincs hagyományos áramellátás?

Az elektromos generátorok a megfelelő megoldás! Íme egy rövid áttekintés, a könnyebb eligazodás érdekében ebben a kategóriában.

Generátor meghajtása

Benzinmotoros generátorok

Ideálisak alkalmi használatra, amikor egyfázisú készülékeket csatlakoztatnak otthon, nyaralóban vagy kertben. 

Előnyök:

+Kicsi és könnyű

+Széleskörű használat

Hátrányok:

-Gyenge a nagy igénybevételű és egész napos működéshez.

Dízelmotoros generátorok

A dízeles áramfejlesztők alkalmasak egy- és háromfázisú készülékek egész napos áramellátására építkezéseken, az iparban vagy egy vállalatnál tartalékforrásként. 

Előnyök:

+Nagyobb teljesítmény

+Több készülék csatlakoztatásának lehetősége

Hátrányok:

-Magasabb ár

A generátor fázis típusa

Az egyfázisú tápegységek háztartási használatra alkalmasak, és 230 V-os feszültségű, hagyományos konnektorokkal csatlakoztatható általános készülékekhez tervezték őket.

A háromfázisú tápegységeket viszont professzionális használatra tervezték, és ideálisak a nagy igénybevételű, 400 V-os készülékek csatlakoztatására, amelyek négy-öt tűs aljzatokon keresztül csatlakoznak.

A generátor üzembe helyezése

Kézi indítás - közös kézi kapcsolás indítózsinórral, a legtöbb háztartási áramközpontban szokásos.

Elektromos indítás - az erőközpont a kulcs elfordításával indul, egyszerű és gyors működés a nagyobb teljesítményű gépeknél.

Inverteres Generátorok

Az inverteres generátorok a hagyományos generátorokkal ellentétben háromfázisú villamos energiát termelnek. Egyenáramú forrásból veszik az energiát, és elektronikus áramkörök segítségével váltakozó áramúvá alakítják. Az innovatív technológiának köszönhetően ezek a generátorok állandó feszültséget tartanak fenn (nincs ingadozás) a konnektorokban, azaz folyamatosan 230V-ot biztosítanak a konnektorokban, és így biztonságosan táplálnak olyan érzékeny berendezéseket, mint például laptopok, számítógépek, TV-készülékek, mobiltelefonok stb.

Az inverteres generátorok kisebb, könnyebb és sokkal csendesebb generátorok. Alkalmasak például kempingezéshez. 

Az inverteres generátorok az általuk alkalmazott innovatív technológia, a zajszintjük és a gazdaságosságuk miatt drágábbak, mint a hagyományos generátorok.

AVR feszültségszabályozás - Lehetővé teszi a modern és a feszültségtorzításra érzékeny elektronika táplálását.

Tipp: Amennyiben " halk generátort" keres, keressen olyan készülékeket, amelyek zajszintje 60 dB körül van.  Az erősebb vagy nagyobb teljesítményű generátorok zajosabbak, általában 80-90 dB körüliek.

Tudja, hogy mit szeretne a generátorral táplálni, de nem tudja, hogy mekkora teljesítményre van szüksége? 

A szükséges teljesítmény egyszerű kiszámítását itt találja.


Áramfejlesztők: Gyakran Ismételt Kérdések

Áramfejlesztők: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha olyan helyzet áll elő, amikor sürgősen áramra van szüksége, érdemes felkészülni. Nem számít, hogy a helyzetet vihar, közlekedési baleset vagy átmeneti áramkimaradás okozta. Ha rendelkezik egy aggregátorral, akkor könnyen üzemben tarthatja otthonát, irodáját, nyaralóját vagy vállalkozását, amíg az áram újra rendelkezésre nem áll.