Noha az évszázadok során számos változáson ment keresztül, még mindig szilárd helye van a világ országainak naptárában. A klasszikus Valentin nap inkább retró, de a szerelem napján igazán sokrétűen fejezheti ki az érzéseit. Ha még mindig nem tudja, mit ajándékozzon párjának vagy saját magának február 14-én, merítsen ihletet még ma szerelmi útmutatónkból. 

Valentin nap – egyáltalán miért ünnepeljük? 

Virágok, bonbonok, romantikus üzenetek vagy különféle apróságok. Ki áll tulajdonképpen mindezek mögött? Sok legenda kering Szent Bálint napjáról, de a leghíresebb egy római papról szól, aki úgy döntött, hogy szembeszegül az akkori Claudius császár parancsával, és titokban összeadta a jegyeseket. 

A császár elmélete szerint a házas élet örömei túlságosan elterelték a katonák a figyelmét, és nem tudták magukat teljes mértékben a feladataiknak szentelni. Egyebek mellett az a hír is járja, hogy a Valentin segítette a keresztényeket, amiért börtönbe került és halálra ítélték. Előtte azonban sikerült üzenetet írnia a börtönőr lányának, akinek szerelmet vallott. Így született az első Valentin-napi üzenet. 

Annak ellenére, hogy a Valentin-napnak komoly hagyományai vannak a szeretteink megajándékozása valóban sokrétűen történhet. Akár klasszikus, akár kifinomultabb módszert keres, tegye egyszerűbbé döntését a következő ötletekkel. 

Valentin-napi ajándék klasszikusokat szeretők számára 

Ha nem szeret kísérletezni, és inkább valami hagyományosabbra épít a megfelelő ajándék kiválasztásánál, nézzen szét a plüssjátékok világában. A szerelmi vallomását átadhatja egy plüssmacival együtt. Ugyanakkor egy plüss taburett is, remek választás, azon túl, hogy szép még praktikus is. 

Illatos ajándék, amely megcsiklandozza az érzékeket 

A kifinomult Valentin-napi ajándékok közül egy remek segítőt választunk mely elősegíti a relaxációt. Az otthonában található aromadiffúzorok megfelelő hangulatot teremtenek az év 365 napján, segítenek ráhangolódni a romantikára, és határozottan hozzájárulnak otthona kényelméhez. 

A szebbik nem kis birodalma 

Szeretne feljebb lépni a "csokoládé és csokor" szintről, és egy esztétikai ajándékkal kedveskedni párjának vagy feleségének? Egy fésülködőasztal örömet okoz a kozmetikai világ szerelmeseinek, de azoknak is, akiknek a vágya egy személyre szabott szépítkező sarok kialakítása. Elismerjük, hogy egy ilyen Valentin-napi meglepetés nem a megszokott ajándékok egyike, de mindenképpen inspirálja azokat, akik már kifogytak az ötletekből. 

Nincs más dolga, mint kirakni a lábaidat és... 

... kikapcsolódni, vagy kellemesebbé tenni munkahelyi tartózkodását. A Valentin-napi ajándék kategóriából egyben valami funkcionálisat, kényelmeset és elegánsat választunk számára. Az állítható fotel kellemesebbé teszi az irodateret és az otthoni relaxációs zónát, a pihenést pedig egészen más, stílusos szintre emeli. 

A szingli Valentin nap is ünneplésre érdemes  

Egyedül vagy házi kedvencek társaságában tölti a Valentin napot? A szeretet minden tekintetben megérdemli a figyelmet. Ez egy jó alkalom arra, hogy megvegyen magának valamit, amire már régóta vágyott. És mivel az adakozás által az orom egyre nő, ne felejtse el megajándékozni kedvenceit is.