Szeretne rendet tenni a műhelyben vagy az otthonában, és szeretne rendszerezni a holmiját? A szerszámosládák vagy a rendszerezők a legjobb választás. A dolgaink gyarapodnak, de a tér ugyanaz marad. Gondolom, mindenki találkozott már a szervezési dilemmával az otthonában. Még csak nem is kell megrögzött gyűjtögetőnek lenni, néha elég a játékoknak vagy háztartási eszközöknek, megtalálni a stabil helyét. 

A tárolódobozok sokoldalú segédeszközök, amelyet férfiak és nők is egyaránt használhatnak. Egy klasszikus garázsszervezőt vagy autós csomagtartó rendszerezőt viszonylag gyorsan a teraszon, de közvetlenül a helyiségben is a berendezése szerves részévé alakíthatja. Mi mindenre hasznosak a tároló dobozok? 

Szerszám rendszerező 

A műhely alapfelszereltségének részét képező szerszámok, csavarok vagy miniatűr alkatrészek rekeszeit sok barkácsoló vagy autószerelő értékelni fogja. A tárolódobozok leggyakrabban a munkakörnyezethez kapcsolódnak, ahol a javítások, átalakítások vagy bármilyen csere történik. 

Választhat egyszerű, rekesz nélküli változatot is, igényesebb fogyasztóknak többszintes, könnyen kezelhető változatok is elérhetőek. 

A tökéletes rend érdekében négykerekű paripájába azt javasoljuk, hogy válasszon olyan autós rendszerezőt, amelyet rugalmasan szállíthat, oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. 

 

Szerszámfal  

A műhelyben található szervezők gyűjteményét a szerszámfalakkal lehet kiegészíteni, ami hozzájárul a felszerelése még pontosabb elrendezéséhez. A szerszámfal többféle formában elérhető, válasszuk ki a típust a hely által kínált lehetőségeknek megfelelően. 

A piacon találhat perforált szerszámfalakat, felfüggeszthető falakat, de van mágnesrúd a szerszámok tárolásához vagy fali léc szerszámtartó. 

 

Tároló doboz a teraszra 

Nemcsak a műhelyben vagy a garázsban kell praktikus segédeszközöket tartania, hanem közvetlenül a teraszon is. Ez a hely gyakran olyan segédeszközöket is rejt, amelyeket a pihenőhely körüli barkácsolás vagy a kerti munka során használhatsz fel. A kisebb rendszerező tökéletes az apróságok tárolására, míg a profik értékelni fogják ezt a kihúzható fiókokkal rendelkező modellt.

Játéktároló dobozok 

Amennyiben szülő akkor jól ismeri azt a hírhedt káoszt, amely néha a gyerekszoba ajtaja mögött rejtőzik. Mit szólna egy játék szervezőhöz? Elférnek benne játékautók, babák, plüss játékok, de az imádott könyvek is. Játssz a dizájn oldalával is, és választhatsz gyermekeid számára egy játéktároló dobozt, amely megfelel a szoba stílusának. Ha azt szeretné, hogy a tárolt tárgyak még jobban ellenőrizhetők legyenek, és hatékonyan elzárni azokat a gyerekektől. 

Egy ilyen tárolódoboz más helyiségekben is jó szolgálatot tesz majd, ahol más egyéb szerszámok is vannak. A konyhaszervező megkönnyíti a különféle eszközök tárolását, a konyhai robot alkatrészektől a receptkönyveken át egészen az élelmiszerig. 

A szépségipar szerelmesei számára a kozmetikai vagy a sminkrendező megkönnyíti a saját felszerelésük tárolását, aminek köszönhetően a rúzsok vagy szemhéjfestékek gyűjteményük nagyon jó helyen lesznek 

Tárolódobozok – mire kell figyelni a kiválasztásánál?

ANYAG 

A piacon különféle típusú tároló dobozokat kaphat. Néhány műanyagból készült, ezek könnyűek, erősek és könnyen karbantarthatók, aztán szövetből is készülnek, amelyek összehajtogathatók, és ha kell, moshatók, a fából készültekig, amelyek sokat bírnak, és egyben stílusosak. Mielőtt vásárolna egy ilyen dobozt, mindig kérdezze meg magától, hogy HOVA szeretné elhelyezni, és MIT akar benne tárolni. 

 

 MÉRETEK 

Nyílt helyen szeretne tárolni a rendszerezőt, vagy az ágy alá szeretné bepréselni? Válasszon tárolódobozt a helység által kínált lehetőségek szerint. A doboz belső méreteinél célszerű az adott tárolódoboz térfogatára fókuszálni, hogy kiderüljön, mi fér bele és mi nem. 

Tanácsunk: A közvetlenül a terméken vagy a mellékelt útmutatóban található adatok segíthetnek ellenőrizni a tároló doboz térfogatát. 

TEHERBÍRÁS 

Ha nehezebb tárgyakat szeretne tárolni a dobozban, bizonyosodjon meg arról, hogy több kilogrammot is elbír. Bár a műanyag erős, nagyobb terhelés esetén válasszon vastagabb anyagot – például fémet. A fém regálok megfelelő alternatívát jelenthetnek, amelyek biztonságot és stabilitást nyújtanak. Ma már több részből álló polcok is elérhetők, vagy választhatja az összecsukható állványt is. Ez a típus a kerekeknek köszönhetően könnyen mozgatható.