Tökéletes körmöket otthon is csinálhat. A tökéletes manikűrhöz való tippeket, trükköket és inspirációt az otthon kényelmében megtalálhatja itt.

Minden nő szépen ápolt körmökről álmodik. Nem sikerül időpontot egyeztetnie manikűrösénél? Szeretné megspórolni a drága szolgáltatásokat? Szalon minőségű körmöket otthonában is készíthet. Akár műgél, akár akril körmöket választ vagy gél lakkozott körmöket, shellac és természetes körmöket részesít előnyben, a mai cikkünkben tanácsokat adunk Önnek, hogyan csináljon tökéletes manikűrt az otthon kényelmében.

 

Lakk vs. gél

Szép manikűrt egyszerű lakkozott körmökkel is el lehet érni. Előnye, hogy bármikor megváltoztathatja dizájnját, akár minden nap. Hátránya, hogy kevés ideig tart ki - a lakkozott körmök hamar lekopnak, főleg akkor, ha kevés idő és feltétel szorul az elkészítésükhöz és nem hagyják elegendően megszáradni. 

Annak érdekében, hogy minél tovább gyönyörködhessen manikűrjében, és hogy az ne menjen tönkre már csak a mosatlan edények látványától is, ez a megoldás - gél lakkok - tovább kitartanak.

Tipp:

A gélt, vagy gél lakkot használhatja természetes körmeire mint klasszikus lakkot. A köröm alakja és hossza már csak Önön múlik. Ezt a módszert leginkább azok a nők értékelik majd, akik töredező körmökkel szenvednek, valamint azok, akik a természetességet válasszák a ragasztott és hosszú műkörmök előtt.

Mihez lesz szüksége a tökéletes manikűrhöz?

Hogy szalonképes körmöket készítsen, szüksége lesz pár alap dologra, amelyek nélkülözhetetlenek.

- körömreszelő vagy körömcsiszoló gép

- minták és tippek - ha szeretné a természetes körmeit meghosszabbítani

- ragasztó - abban az esetben ha mű darabokat használ 

- primer - alaplakk

- UV gél / gél lakk / akril / poligél - csak Önön múlik milyen típusút választ

- ecsetek a gélhez

- gél zsírtalanító 

UV / LED lámpa (dual lámpa)

Tipp

Ha körömreszelőt használ, ajánljuk figyelmébe a műköröm porelszívó gépet hozzá. Nemcsak a profi szalonokban, de otthonában is használhatja ha a manikűrözést már nemcsak hobbiként szeretné folytatni.  

Tökéletes körmök lépésről lépésre

A műköröm építésének folyamata abban változhat, hogy milyen modellező anyagot használ (UV gél, gél lakk, poligél, akril). Általánosan érvényes viszont az alap eljárás, ami nagyon egyszerű:

  1. csiszolja le a természetes körmöket a kívánt formára, ne felejtse el mattítani a köröm felületét - az így zsírtalanított körmökön sokkal tovább bírja a gél lakk
  2. tisztítsa meg a körmöket a köröm portól 
  3. nyomja le a körömágyat
  4. vigye fel a primert 
  5. vigyen fel vékony rétegben gélt
  6. hagyja megkeményedni a lámpa alatt
  7. vigye fel a második gél réteget és újra hagyja megkeményedni a lámpa alatt (ebben a fázisban használhat díszítőelemeket, csillámport, vagy színes gélt)
  8. zsírtalanítóval távolítsa el a fennmaradó felesleget
  9. vigye fel a végső védőrétegű lakkot

Inspirációk körmeihez

Ha nem ügyeskedik a különféle minták és ornamentek rajzolásában, hoztunk néhány tippet az egyszerű köröm díszítéshez, melyeket könnyen elvégezhet! Nem szükséges hozzá profinak lenni. Az egyszerűségben van a szépség, ez érvényes az ez évi trendekre is:

Babyboomer 

 

Forrás: Pinterest 

Ombre körmök

- a díszítéshez elegendő egy kozmetikai szivacs is, amelyre 2 tetszőleges színt fest és a gyönyörű körmök máris megszülettek..

 Forrás: Pinterest

 

Metál fényű körmök

-a díszítéshez elegendő az aurora por vagy halogén por, amivel egyszerűen kifényesítheti a kész körmeit.

 

Forrás: Pinterest

2021 slágere - minden szín más

- ebben az esetben nem a díszítésről lesz szó. Az ez évi sláger viszont sok nőt megvett magának. Válasszon olyan színeket, amelyek a legjobban tetszenek Önnek és amelyek illenek egymáshoz, vagy válasszon különféle árnyalatokat egy azonos színből. Egyszerű és sikkes megoldás.

  

Forrás: Pinterest


Ha nem sikerül elsőre, ne csüggedjen. Senki sem született mindentudónak. Elegendő némi gyakorlás és türelem.