Őszintén, hányan ismerik Önök közül az érzést, amikor nem találják vagy a szöget, csavart, kalapácsot vagy egyéb szerszámot a nagy rumliban, ami a műhelyében uralkodik. Igen, a barkácsolás után sokszor néz ki a hely úgy, mint egy atombomba becsapódása után. A műhelyben lévő rend segít Önnek elkerülni a fél órás kulcs keresgéléseket, így teljes mértékben a munkájára figyelhet. Hogyan rendezze el szerszámait?  Megmutatjuk Önnek mai cikkünkben.

Ha nem találja a szükséges szerszámot, vagy vezetéket, amit még reggel a kezében tartott, és jó fél órába telik megtalálni, itt az idő rendet tenni a műhelyben.

Hogyan tegye el szerszámait a műhelyben?

Függetlenül attól, hogy milyen nagy vagy kicsi a műhelye, a szerszámait szükséges praktikusan eltennie. Jól gondolja át, hogy melyik eszközt használja a legtöbbet és melyiket használja csak időnként. 

Ezek a tippek segítenek Önnek minél hatékonyabban elrendezni a szerszámait garázsában:

- a leggyakrabban használt szerszámát tegye egy könnyen elérhető helyre

- ideális olyan szerszámokat beszereznie, amelyek praktikus bőröndben vannak tárolva

- használjon regálokat, polcokat, szerszámos kocsikat vagy üresen álló helyeket a lépcső alatt

- elsőként rendezze el a kis darabokat - csavarok, szögek, anyacsavarok és hasonlók

- osztályozza szerszámait és szabaduljon meg a nem szükséges dolgoktól, amelyek csak a  
  helyet foglalják a garázsban

Hatékony helykihasználás - ez segíthet Önnek

Munkaasztal - munkapad

A munkapad ideális hely a szerszámok átlátható elrendezésére. Egyidejűleg helyet kínál a barkácsolásra is. Előnye, hogy a munkafelületen kívül a munkapad fölötti falon tárolhatóak a szerszámok akasztókon, a kisebb dolgok, mint a szög, csavar, kulcsok és hasonlóak pedig tároló polcokon. A munkapad alatt polcok, szekrények és nagyobb szerszámok számára használható fiókok helyezhetőek el.

Szerszámos fal

A szerszámos fal rendkívül hatékony helykihasználást kínál garázsában - egyszerűen felakaszthatja rá szerszámait. A csavarokra, anyákra, szelepekre és egyéb kisebb dolgokra használhatóak tároló dobozok. A kéziszerszámok részére, mint a fogók, kombinált fogók vagy kalapács, használható különféle kampó vagy akasztó.
A fal előnye hogy tetszés és szükség szerint elrendezheti illetve összeállíthatja. 

Mágneses sín és tál

Ezek a segédeszközök szintén segítenek helyet spórolni műhelyében. A mágneses sínt rögzítheti a falra, a legjobb valahol a munkapad közelében, hogy minden szükséges szerszám kéz alatt legyen. 

A mágneses tál ugyancsak helytáll a kétoszlopos csápos emelővel való munkánál - rögzítheti az emelő karjára és elhelyezheti rajta a kerék csavarokat. Minden azonnal kéz alatt lesz.

Szerszámos kocsi

A szerszámos szerelőkocsik felhasználási lehetőségei:

- szerszám tároló

- gurulós szekrény, amit szükség szerint tologathat a műhelyben

A szerelőkocsi segít a szerszámok tárolásában fiókok segítségével, amelyek sok helyet kínálnak - biztosan értékelni fogja a szerszámok felosztását és a problémamentes hozzáférést hozzájuk. Már nem kell többé keresgélnie átláthatatlan helyeken.

A garázs, vagy műhely minden igazi barkácsmester számára egy valódi szentély. Annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebben barkácsolhasson benne, ne felejtsen rendet tartani szerszámai között.
Lehetséges, hogy takarítás közben rájön, hogy egyes szerszám talán már nem is szükséges.