Ma már minden autó fel van szerelve elektronikus vezérlőegységgel. A vezérlőegység az egész autó agya, amely felelős a motor működéséért, az értékek és jelek leolvasásáért, valamint különféle adatok rögzítéséért, amelyek fontosak az autó zökkenőmentes működéséhez. Ha valamelyik rendszerben hiba lép fel, az autó gyakran jelez a figyelmeztető lámpa a fedélzeti számítógépen. Ha a fedélzeti számítógép nem mondja meg, melyik hibáról van szó, szükségessé válik a diagnosztika használata.

A diagnosztikai folyamat elvégzése egy szervizben költséges lehet, nem is beszélve a hivatalos szervizek árlistáiról. 

  

A járműben fellépő problémák diagnosztizálásához tisztázni kell az olyan alapfogalmakat, mint az OBD2, OBD1, EOBD és DTC. Ebben a cikkben minden gond nélkül leírtunk Önnek mindent. 

Tudta, hogy otthon is rendelkezhet megbízható diagnosztikai eszközzel? 

 

így van! Sok esetben elegendő egy hibakód olvasó. Az alap hibakód olvasó lehetőséget kínál a probléma néhány kattintással történő felismerésére. Ezek gyakran kevésbé súlyos problémák, amelyeket otthon is meg lehet oldani. 

 Még ha nem is tudja megjavítani autóját a garázsban, pénzt takaríthat meg saját diagnosztikai eszköznek köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy konkrét problémával keresheti fel az autószervizt. Ezzel elkerülhető a rendszer szervizben történő diagnosztizálásának költsége. Tippünk: 

  

Launch CR 319 - az OBD2 szabvánnyal kompatibilis hibakódok olvasásának alapmodellje, amelyet 1996-ban vezettek be az Egyesült Államokban és 2000-ben az EU-s járművekben. Ez azt jelenti, hogy támogatja az olyan autómárkákat, mint a Škoda, Volkswagen, Audi, Seat, Ford, Kia és még sok más… 

  

 • Ez a diagnosztikai eszköz a következő problémák megoldásában segít: 
 • Hibakódok olvasása és törlése 
 • Motorfutási és károsanyag-kibocsátási adatok figyelése 
 • Kibocsátási problémák 
 • Lambda szonda teszt… 

Van tapasztalata, és saját kezűleg gond nélkül megjavítja az autót? 

  

Ebben az esetben érdemes a profibb diagnosztikai eszközök vizein horgászni. Ideális egy olyan eszköz, amely több funkcióval rendelkezik, mint a hibakódok leolvasása. Az ilyen modellek a szokásos funkciókon (hibakódok kiolvasása, törlése) kívül a szervizintervallumokat, a guminyomás-érzékelőket, az elektronikus rögzítőféket, sőt a gázkarokat is visszaállíthatják. Természetesen szélesebb a lefedettség az európai, amerikai és ázsiai márkák autógyártóitól. 

Tippünk: 

 

Launch CRP129X 

További előnyök: 

 • Egyszerű felület 
 • Univerzális felhasználás 
 •  Diagnosztikai jelentés nyomtatása 
 • Bluetooth és wifi csatlakozás 

  

Launch CRP 909X 

További előnyök: 

 • Az akkumulátor élettartama akár 10 óra 
 • Több mint 5000 autómodell 
 • Automatikus VIN szám leolvasás 
 • Speciális alaphelyzetbe állítás és beállítási lehetőségek Bluethooth  zsebméretű diagnosztika  

    

Ha egy univerzális és kisméretű, autódiagnosztikai készüléket keres, amely mindig kéznél van, akkor a THINKDIAG-ot ajánljuk. 

 

Ez egy olyan modul, amelyet csatlakoztathat az autó OBD2 aljzatához, és Bluetooth-on keresztül csatlakoztatja az okostelefonjához. Ennek a diagnosztikának előnye a mérete és funkciói, amelyek segítségével játszi könnyedséggel felveheti a versenyt a professzionális autószerelő műhelyekben található modellekkel.Autószervizben dolgozik, és professzionális öndiagnosztikát keres verhetetlen áron? 

 

Ha idáig eljutott a cikk olvasásában, nyilvánvalóan valami többet keres. Minden bizonnyal egy autószerviz igényeihez keres készüléket. Professzionális diagnosztika, amely a fent említett funkciókon kívül képes vezérlőegységek programozására, különféle rendszerek és asszisztensek aktiválására és deaktiválására, valamint adapterek széles skálájával van felszerelve a különböző aljzatokhoz és szabványokhoz. Tippünk: 

LAUNCH X431 PROS V 1.0. CZ
LAUNCH x431 V+ 4.0 CZ
LAUNCH X431 PRO 5

Ezek az úgynevezett „táblagépes” diagnosztikák. Az egyéb előnyök közé tartoznak az autógyártók különleges szolgáltatásai, mint például a vag-com, az odis, a dog lexia, a renault can clip, a bmw icom, a mercedes star stb. 

  Ezek olyan speciális szabványok, amelyeket az engedélyezett diagnosztika mellett csak speciális eszközök tudnak leolvasni. Ezeknek az eszközöknek a többsége diagnosztikai funkcióval is rendelkezik teherautók számára. Szükséges  azonban egy speciális modul vagy szoftver. 

   

Kínálatunk összes diagnosztikája elsősorban személygépkocsikhoz készült, további szoftverek vagy modulok telepítése nélkül. 

További információk a diagnosztikai eszközökről :

https://www.foxigy.hu/a/megvalaszoltuk-az-autodiagnosztikainkkal-kapcsolatos-leggyakrabban-feltett-kerdeseket