Tudjuk, hogy a megfelelő diagnosztika kiválasztása kihívást jelenthet, akár profi autószerelőről, akár egy ezermesterről van szó, aki saját maga javítja meg autóját. Mindenkinek eltérőek az autódiagnosztikával kapcsolatos elvárásai. Ezért kiválasztottuk a leggyakrabban feltett kérdéseket, és megválaszoltuk őket. 

Érdekelne egy olyan fejlettebb diagnosztikai eszköz, amely képes a kézifék-visszaállításra, ABS beállításra, intervallum-visszaállításra stb. 

Az említett funkciókkal az alábbi Launch modellek rendelkeznek: X431 PROS V 1.0., LAUNCH X431 PAD III, X431 V +. 

Szakemberek figyelmébe ajánljuk a Launch X431 PAD VII autódiagnosztikai eszközt, melyben minden megtalálható, amit a legigényesebb felhasználók is elvárnak egy autódiagnosztikától, a rutin szervizintervallum-visszaállítástól a vezérlőegység kódolásáig, beleértve a fék-visszaállítást és az ABS-beállításokat is. Bónuszként ez a diagnosztika évente teljesen ingyenes frissítést kap. 

Milyen nyelveket támogat az autódiagnosztika? 

A Launch X431 V + és X431 PROS V 1.0 autódiagnosztikai modellek támogatják a cseh nyelvet. Ellenkezőleg, a diagnosztika nem támogatja a szlovák nyelvet, de az összes modell elsősorban angol, német és orosz nyelven elérhető. Annak érdekében, hogy a vásárlóink pontos információkkal rendelkezzenek összeállítottunk egy nyelvi táblázatot. 

 

A Launch  autódiagnosztikát orosz nyelven is működnek? 

Az általunk kínált Launch autódiagnosztikák minden modellje többek között angol, német és orosz nyelvű. X431 V+, X431 PROS V 1.0 modellek cseh nyelven is működnek.Csatlakoztatható a LAUNCH X431 PAD VII diagnosztika nyomtatóhoz adatok nyomtatása céljából?

Igen, a LAUNCH X431 PAD VII közvetlenül csatlakoztatható a nyomtatóhoz WI-FI-n keresztül. Alapvetően minden LAUNCH "táblagép-modell" rendelkezik WI-FI kapcsolattal, és úgy működik, mint egy klasszikus táblagép Android operációs rendszerrel. Egy másik megoldás az, hogy a jelentést e-mailben / bluetooth-on / wifin keresztül elküldi a nyomtatóhoz csatlakoztatott eszközre. 

Diagnostika CR 319 je Plug and Play zariadenie a nemá pripojenie na WIFI. Slúži len na samotné diagnostikovanie automobilov.

Az autódiagnosztika  CR 319 egy Plug and Play eszköz, és nem rendelkezik WIFI kapcsolattal. Kizárólag autódiagnosztikára használható.

Lehetséges teherautók diagnosztizálása a LAUNCH CRP 909X segítségével? 

Nem. A LAUNCH A CRP 909X nem kínál teherautó-diagnosztikai funkciót. Ha teherautókat is szeretne diagnosztizálni, javasoljuk, hogy válasszon egyet az alábbi diagnosztikai módszerek közül: X431 V +, X431 PROS V, X431 PAD III a teherautók HD 3 moduljával együtt. Alternatív megoldásként az X431 PAD VII, amely Smart Linket is tartalmaz a teherautó diagnosztikához, ilyenkor szükséges a megfelelő szoftver beszerzése. 

Van lehetőség elolvasni a használati útmutatót az autódiagnosztika megvásárlása előtt? 

Írjon nekünk online chaten vagy az info@foxigy.hu e-mail címen, és megadjuk a szükséges útmutatást. 

Mely autómárkákat támogatja az autódiagnosztika?  

Az összes támogatott autómárka megtalálható a termékleírásban. Az OBD II-t az Egyesült Államokban 1996 óta gyártott legtöbb autó támogatja, az EU-ban 2000 óta a benzinmotorok, az EU-ban pedig 2003 óta a dízelmotorok.

Mi az OBD? 

Az OBD az On Board Diagnostics rövidítése. Ez szabad fordításban fedélzeti autódiagnosztikát jelent. Kommunikációs szabványokból, eszközökből, csatlakozóformákból és jelekből álló halmaz, aminek köszönhetően megszerezhetjük a szükséges információkat a járműről és a működési paraméterekről.

Mi a különbség az OBD II és az OBD I között? 

Az OBD I-et az 1990-es évek elején vezették be, hogy egységesítsék a diagnosztikai rendszereket a kibocsátás jobb szabályozása érdekében. A gyártók egyetlen portot szereltek be a járművekbe, de rendszereik eltérőek voltak. 

Az OBD II az első szabályozott univerzális diagnosztikai rendszer, amelyet 1996-ban vezettek be az Egyesült Államokban, 2000-ben az EU-ban a benzinmotoroknál és 2003-ban a dízelmotoroknál. A portok elhelyezkedése is azonos. Balra a kormány alatt és a műszerfal alatt, a sofőr lábai felett. Az OBD II-nek gyakran nincs szüksége fizikai kapcsolatra a lapolvasó eszköz és a porthoz csatlakoztatott csatlakozó között. Mit jelent az EOBD? 

Az EOBD az OBDII európai változata. Az egyetlen különbség az EOBD és az OBDII között a bevezetésük éveiben van (OBDII 1996 az Egyesült Államokban, EOBD 2000 benzinmotoroknál és 2003 dízelmotoroknál). Ebben a cikkben leírtuk Önnek az alapfogalmakat.

Az OBD II is olvassa az OBD I-et? 

Az OBD II-es eszközök az OBD I-et is tudják olvasni, ha a megfelelő adaptert használják. 

A Launch X431 pad III, X431 pad VII, X431 pros V 1.0 CZ és X 431 V + 4.0 CZ utódiagnosztikák a csomagban minden szükséges csatlakozót és szűkítőt tartalmaznak a régebbi, klasszikus OBD csatlakozóval nem felszerelt autómodellek diagnosztizálásához is. 

Mik az OBD II alapfunkciói? 

Minden OBD II autódiagnosztika alapvető funkciói a következők:  

1. mód: Mért értékek, OBD-II állapot, készenléti kód (olvassa el a dtcs-t a hiba helyének megtalálásához) 
2. mód: Képkocka kimerevítése (Olvassa el a paramétereket, ha hiba történik) 
3. mód: Emissziós hibakódok 
4. mód: Hibakódok törlése 
5. mód: Lambda szonda teszt 
6. mód: Folyamatosan felügyelt vizsgálatok 
7. mód: Hibakódok 
8. mód: Működtetők (elektromos alkatrészek ellenőrzése) 
9. mód: Jármű Információk (VIN-kód, kalibráció…) 
10 / 0xA mód: EEPROM-ban tárolt hibakódok 

Az EEPROM angolul Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory  egy elektromosan törölhető ROM. 

 

Mit jelent a DTC?

A Data Trouble Code, rövidítve a DTC, egy 5 számjegyű hibakód, amely általában egy betűből és négy számjegyből áll. Maga a kód olyan hibát jelez, amelyet az öndiagnózis talált.

Milyen diagnosztikai eszközt használjon az Iveco márkájú járművekhez? 

Az az Iveco márkájú autók diagnosztikájára az X431 V + modellt ajánljuk HD 3 modul vásárlása nélkül. A Launch X431 PAD VII autódiagnosztika vásárlásakor szintén nem szükséges modult vásárolni, mivel ez a diagnosztika tartalmaz egy „SMART LINK” modult. Az alábbi videóban megnézheti, hogyan működik a SMART LINK. 

Rendelkezik a  Launch autódiagnosztikai eszközzel, de nem tudja csatlakoztatni teherautókra? Nem kell mást tennie, mint vásárolni egy HD 3 modult, amely összekapcsolja a teherautóját a diagnosztikával. 

Milyen adapterre van szükség a Škoda Felicia diagnosztizálásához? 

A Škoda Felícia OBD csatlakozóval van felszerelve, de az olvasáshoz olyan készüléket kell használni, amely támogatja a VAG-com bővítményt. Régebbi autómodellek diagnosztizálása esetén a Launch X431 pad III, X431 pad VII, X431 pros V 1.0 CZ és X 431 V + 4.0 CZ diagnosztika a szükséges csatlakozókkal és szűkítőkkel van felszerelve. 

Milyen autódiagnosztikát használjunk személygépkocsikhoz ? 

Kínálatunkban szereplő összes öndiagnosztika személygépkocsik diagnosztikáját biztosítja. Ez csak attól függ, hogy mit vár el egy adott autódiagnoztikai eszköztől. 

Az általunk kínált modellek:

Mi történik, ha letelik az egy év ingyenes frissítési lehetőség? 

A 2021-ig vásárolt öndiagnosztikát 2 éven keresztül teljesen ingyenesen frissítették. Azok az autódiagnosztikák melyeket 2022-ben gyártottak csak éves ingyenes frissítéssel rendelkeznek. A frissítést közvetlenül a webáruházunkban vásárolhatja meg. A szoftverfrissítés garantálja, hogy a legújabb jármű modelleket is diagnosztizálni tudja. A frissítés nélkül továbbra is lehet majd dolgozni diagnosztikával, de a készülék nem tartalmazza a legújabb autómodelleket, illetve az új szoftverfejlesztéseket. 

Szükséges, hogy az autó be legyen indítva a diagnosztika során?

Live adatok megfigyelésekor és egyéb értékek mérésekor szükséges az autó beindítása. Nem kell beindítani az autót adatok kiolvasáskor, DTC hibák törlésekor, kódolásakor, funkció visszaállításakor és hasonlók esetén. Csak fordítsa el a kulcsot a második pozícióba, amikor is bekapcsol a fedélzeti számítógép. Kulcsnélküli indítással rendelkező autóknál az indítógombot kell megnyomni tengely/fék nélkül, amikor a műszerfal ismét világít.

Vannak további kérdései? Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot velük. Örömmel válaszolunk rájuk. 


Launch típusú autódiagnosztikával rendelkezik? Ezek a frissítésekkel kapcsolatos tudnivalók. 

Autódiagnosztikai eszközök melyek egész élettartama alatt ingyenes a frissítés: CR 319, CRP129X. Autódiagnosztika 1 év ingyenes frissítéssel: X431 PROS V 1.0., LAUNCH X431 PAD III, CRP 909X, X431 PAD VII, X431 PROS MINI, X431 V +.

A LAUNCH diagnosztikához teljes körű szolgáltatást nyújtunk, így elég néhány kattintás és megvásárolhatja tőlünk a frissítést is a honlapunkon. A frissítés garantálja a legújabb autómodellek vagy szoftverfejlesztések hozzáadását. Ezzel egyidejűleg rendszeres frissítések nélkül is használható lesz az autódiagnosztika. Vannak még kérdései, amelyekre ebben a cikkben nem tértünk ki? Ne habozzon és lépjen velünk kapcsolatba.