A jegenyefenyő karácsonyfa a világ minden táján az otthonok leghagyományosabb kiegészítője. A mottónk a következő: Karácsonyfa minden otthonba. Célunk pedig az, hogy az év legszebb ünnepének szimbólumát minden otthonba, minden lakásba, minden nappaliba vagy konyhába bevigyük... egyszerűen bárhová, ahol idén is tölti. Ha még mindig nem döntötte el, hogy melyik karácsonyfát válassza, olvasson tovább, hogy többet megtudjon a szlovák otthonokat uraló klasszikusokról.

Vianočný stromček u nás

Karácsonyfa nálunk

Talán tudják, hogy a karácsonyfa nem mindig volt a szlovákiai háztartások jellegzetes dísze. Idővel azonban a zöld ágakból a mennyezetről lelógó kis fák lettek, amelyekhez díszek és gyertyák társultak, és ma már a jegenyefenyo  a legnépszerűbb karácsonyfa.

Miért éppen jegenyefenyő?

A világon több mint 50 jegenyefenyőfaj létezik. Hazánkban csak a közönséges jegenyefenyő őshonos. Azért is népszerű, mert szép egyenes törzse van, tűlevelei nem szúrósak, és az élő fenyőfákat felfelé növő tobozok díszítik. Ha azonban élő fenyőfát tart otthonában, a karácsonyi díszeket és ajándékokat "behavazhatják" a magok, amelyek a meleg miatt kihullanak.

Ha olyan fát szeretne, amely az ünnepek alatt is gyönyörű, nem hullastja leveleit, és igény szerint alakítható, válasszon olyan műkarácsonyfát, amelynek tűlevelei megkülönböztethetetlenek az igazitól. A magasságát és a tűlevelek kinézetét is a saját ízlése szerint választhatja meg. 

Egy hófödte karácsonyfa vagy egy klasszikus?

Egy zöld jegenyefenyő karácsonyfát könnyedén feldíszítheti tetszése szerint. Vannak, akik az egyszínű fákat részesítik előnyben, mások azt szeretnék, ha valamennyi színben pompázna. Az újabb karácsonyok trendje a hófödte karácsonyfa. Tervezőink eljátszottak a tűk színével, és a "luxury diamond" feliratú fák némelyikénél a hóporhoz egy fagyott jégkristályokra emlékeztető díszt adtak.

 Karácsonyfák egy farönkön

A fatönkön álló karácsonyfák is divatosak. Az egyszerű kialakítás megnyerte azokat, akik szeretik a minimalizmust és egy kicsit több stílust karácsonykor. A fa alja egy faágból készült csonk, a teteje pedig egy klasszikus vagy havas fenyőfa. Egyszerű, bájos, kisebb terekbe is alkalmas, és rengeteg helyet biztosít a karácsonyi ajándékoknak.

A jegenyefenyő sok otthon hangulatos kiegészítője lesz. Mi a helyzet az Önével? Hogyan díszíti majd fel?