Ha azt mondjuk, hogy a karácsony szimbóluma, a legtöbb embernek a karácsonyfa jut eszébe. Olyan mérföldkőnek tekintjük, amely egyetlen otthonból sem hiányozhat. Az ünnepi időszakban nagy szerepet játszik, ezért nem szabad alábecsülni a kiválasztását. A feldíszített fenyőfa hetekig az otthona része lesz. Ha műkarácsonyfát választ, az legalább tíz évre szóló befektetés. Nem kell aggódnia amiatt, hogy egy csúnya seprűt vásárol, ami nem fog tetszeni. Ez már régóta nem így van. A karácsonyfák tervezésében az elmúlt néhány évben jelentős előrelépés történt, ezért a jelenlegi műfaválaszték bőséges és egyre valósághűbb. De hogyan válasszuk ki a legjobb karácsonyfát? Hogy mire kell figyelni, hogyan tájékozódjon a fák széles választékában, és hogyan válassza ki a megfelelőt, azt most eláruljuk.

A fa magassága és szélessége 

A mesterséges karácsonyfák különböző méretekben és formákban kaphatók. Válassza ki a helyet, mérje meg a plafon magasságát, és vonjon le belőle 15-20 cm-t. Megtalálta a karácsonyfája maximális magasságát, és már készen is áll. A legfeljebb 100 cm magas fák alkalmasak asztalra, komódra vagy pultra. A 120 és 150 cm közötti fák ideálisak kis és közepes méretű terekbe. A 160 és 190 cm közötti fák ideálisak közepes méretű helyiségekbe és azok számára, akiknek kevés helyük van. A legkelendőbb fák a 180-220 cm-es fák, melyek ideálisak a normál belmagasságú helyiségben. A 250 cm-nél magasabb karácsonyfák alkalmasak magasabb mennyezetű helyiségekbe, pl. előcsarnokban, bevásárlóközpontokba stb. 

A magasság mellett a szélesség is fontos. Így reális képet kaphat arról, hogy a fa mennyi helyet foglal majd el a szobában. Ezért mérje meg a távolságot a faltól a szobáig. Ha kevés a hely, válasszon keskeny, úgynevezett oszlopos karácsonyfát.

A tuskón álló fa praktikus, mert nem lesz gond, ha ajándékokat helyezel el alatta. A kúp alakú karácsonyfa is lehet egy másik rendhagyó lehetőség.

Fa típus

A tűlevelűek típusától függően választhat jegenyefenyőt, erdeifenyőt vagy lucfenyőt. 

A jegenyefenyőnek hosszú, vastag ágai vannak, amelyek spiccben végződnek. A fa ezért terjedelmes és dús. Az erdeifenyőnek széles és vastag ágai vannak, hosszú tűlevelekkel, ami miatt masszívnak és sűrűnek tűnik. A végei íveltek. A lucfenyő ágai természetesen egyenlőtlenül helyezkednek el, mégis leginkább egy élő fára hasonlít. 

Fa színe

A karácsonyfák hagyományos színe a zöld, ami egy kis természetet visz minden belső térbe. Ugyanakkor megnyugtat, és a biztonság érzetét kelti. A karácsonyi hangulat fokozásához választhat sűrűn hóval borított fát is. Azok számára, akiknek elegük van a  hagyományos karácsonyfákból vagy egyszerűen csak szeretik az extravaganciát, más színű fákat is kínálunk. A klasszikus zöld fák mellett rózsaszín vagy fehér karácsonyfákat is talál a kínálatunkban. 

Anyag - 2D vs. 3D fa

A legtöbb megfizethető árú fa PVC anyagból készül. 2D tűlevelei laposak, de a fa sűrű és látványra szimmetrikus. Ha valósághűnek tűnő fát szeretne, válasszon 3D karácsonyfát. Szebb ránézni, és kellemesebb a tapintása. Polietilénből (PE) készül. A kerületét övező ágakat élő gallyakról mintázták. Belül klasszikus lapos gallyakkal van tele. 

A legigényesebb vásárlók számára a teljes 3D karácsonyfák a megfelelőek. Ezek csak 3D-s gallyakból állnak, így megkülönböztethetetlenek az élő karácsonyfáktól. Kínálatunkból egy ilyen típusú karácsonyfa Lucfenyő Royal.

Fák kivitelezése

Kínálatunkban többféle fajtájú fát talál. Nézzük meg közelebbről, mit jelentenek a megnevezések. 

Az első típus a klasszikus, az úgynevezett Classic. Ez a fa világoszöld, természetes megjelenésű és nem hófödte. Különböző magasságokban kapható, fenyő vagy lucfenyő formájában.

Hasonló típus a "Hegyi" fa, amely sötétebb, mint a Klasszikus. Csak jegenyefenyőként kapható.

A harmadik változat a luxury. Ezek havas ágvégekkel borított fenyőfák.

A Luxury Diamond nevű karácsonyfa ágai havasak, fehér kristályokkal, amelyek a fagyra emlékeztetnek. A fákat dekoratív vörös berkenyével vagy fenyőtobozokkal is kínáljuk. Választhat fenyőt vagy fenyőfát. 

Az exkluzív fák a 2D és 3D fák kombinációja. Háromszínű tűleveleik vannak, hóval és fagyot imitáló kristályokkal borítottak. Kizárólag fenyőfából készülnek.

A Royal fák teljes 3D-s kialakításúak, így az ágak valódi és természetes megjelenésűek. Ezzel a tulajdonsággal rendelkező lucfenyőket talál kínálatunkban. 

A Freezy kollekciót a gallyak havas végei jellemzik, amelyeket csillámok borítanak. Csak fenyőfaként termesztik. 

A Chilly Green karácsonyfák ágai sok egyedi tűből állnak, amelyeknek a végei ki vannak fodrozódva. 

Az Icy Green nevű fa hasonló. Nagyon sűrű, nem igényel sok díszítést, a gallyak vékonyak, fehér végűek. Mindkét faj erdeifenyő. 

A Snowy egy sűrűn hóval borított karácsonyfa, amely természetes hatást kelt. Fenyőfaként kapható. 

A "Wild" attribútummal ellátott fák világoszöldek, és a rövid, hengeres, nyírt tűkkel ellátott gallyak és csúcsok nagy száma miatt az élő lucfenyő hű másolatát adják. 

Ne féljen a karácsonyfa online vásárlásától

Nem tudja eldönteni, hogy a helyi boltban vásároljon fát, vagy próbálkozzon az interneten? A hagyományos üzletekben szűkebb választékkal és magasabb árakkal kell számolnia. Az is időigényes, hogy az összes üzletet végigjárjuk. Míg az interneten rövid időn belül, otthonról, kényelmesen megtekintheti a karácsonyfák széles választékát. Nem kell aggódnia, hogy a doboz kicsomagolása után kellemetlen meglepetés éri. A kínálatunkban szereplő összes fa valós fotókkal és videón közeli felvételekkel rendelkezik, így láthatja, hogy mit vásárol. Ezután már csak annyi a dolga, hogy kiválassza és egyenesen az otthonába szállíttassa a karácsonyfát. Ne tétovázzon azonban túl sokáig, nehogy a keresett fa már azelőtt elfogyjon, hogy megrendelné. 

Első pillantásra a műfenyő drágább megoldásnak tűnhet az élő karácsonyfához képest. Egy mesterséges fa azonban több évig kitart, nem kell aggódnia a hazaszállítása miatt, nem kell az állványhoz kötve bonyolultan metszeni, nem kell öntöznie, és karácsony után nem kell kidobni. Ez egy környezetvédelmi szempontból is kedvezőbb megoldás, mivel megmenti erdeinket a kivágástól. Reméljük, hogy új karácsonyfája megfelel majd elvárásainak, és hozzájárul a kellemes karácsonyi ünnepekhez.