Megvásárolta az új karácsonyfát, és most itt az ideje, hogy felállítsa. Minden megvásárolt mesterséges karácsonyfát becsomagolva és darabokra szedve szállítunk. Az ágak és gallyak összehúzott állapotban vannak, és miután kicsomagolta őket, készen áll a fa építésére. Hogyan kell karácsonyfát állítani? Útmutatóink segítségével egyszerűen és gyorsan megteheti.

1. Vegye ki az összes karácsonyfa alkatrészt a csomagból, és először szerelje össze az állványt. Csúsztassa az állvány egyes lábait a tartó hornyaiba a megállásig, és helyezze a fát a földre. Győződjön meg róla, hogy lapos és szilárd alapon áll. Ha karácsonyfája tuskón áll, csomagolja be az állványt a mellékelt jutába.

Tippünk: Hogyan csomagoljuk be az állványt jutával? 

Helyezze az állványt a természetes dekoratív zsákvászon közepére. Kössük egy zsinórral a tuskó köré, és szükség szerint igazítsuk meg.

2. A legalsó sorból kezdje el az ágak széthúzását. Kézzel nyújtsa őket 90 fokos szögbe. A havas lucfenyő esetében óvatosan emelje az ágakat 45 fokos szögbe. Ügyeljen arra, hogy ne hagyjon ki egyetlen ágat sem, és hogy az ágak egyenlő távolságra legyenek egymástól. 

3. Kezdje el a gallyakat a törzs  közepétől maga felé elrendezni. A dúsabb fa megjelenése érdekében próbálja meg minden alkalommal más irányba (oldalra vagy felfelé) szétteríteni az ágakat. Ezt óvatosan, gallyról gallyra haladva tegye az alatta lévő ágak réseibe. Formázza őket tetszés szerint. Ha a fa több részből áll, csak csúsztassa őket a törzsbe, és ismételje meg a folyamatot. Ne feledkezz meg a fa tetejéről sem. Az utolsó sor ágakat csillag alakban rendezzük el. A fa tökéletes formájú lesz, és egészében szépen fog kinézni.

A rendezés során négyféleképpen dönthet. 

A vízszintes elrendezésben az összes ág vízszintes helyzetben van. Ez a leggyakoribb megállapodás. 

Az "ejtőernyős" elrendezésben az ágak a föld felé mutatnak, így a fa úgy néz ki, mintha olvadt hó lenne rajta. Ugyanakkor az alsó ágak eltakarják az állványt, ami elegánsan néz ki. 

A "csillag" elrendezés tökéletesen kitölti az egész teret. Az ágak vízszintesen helyezkednek el, a végágak pedig minden irányban, azaz csillag alakban. 

Az utolsó elrendezéstípus a "gyertyás" elrendezés, ahol az ágak enyhe ívben felfelé mutatnak. 

4. Ellenőrizze a karácsonyfát távolról. Állítsa be az ágakat és gallyakat a végső formájához, finomítsa a lejtést és a távolságot, és kezdje el a díszítést. 

Ha a fa már áll, sokak számára a díszítés a legélvezetesebb rész. Kezdje a fényekkel, amelyek bármelyik helyiséget feldobják, és megfelelő hangulatot teremtenek. Ezután térjünk át a karácsonyi dekorációra. Használjon színes karácsonyi gömböket, girlandokat vagy fadíszeket. Végül ne felejtsen el egy csillag alakú díszt tenni a fa tetejére. A fa alá karácsonyi díszeket helyezhet, például LED-lámpákat, karácsonyi rénszarvast vagy manót.

A karácsonyfa tárolása és gondozása

Tárolja a fát száraz és sötét környezetben. Javasoljuk, hogy függőlegesen tárolja, pl. j. magasságban, hogy elkerüljük az egyes gallyak sérülését. A csonkon lévő karácsonyfákat, amelyek törzse természetes fából készült, száraz és jól szellőző helyen kell tárolni.

Ne hagyja a karácsonyfát felügyelet nélkül és gyermekek számára elérhető helyen. Soha ne használja nyílt láng, magas hőmérsékletű források, gyúlékony anyagok közelében és magas páratartalmú helyeken.

A karácsonyfa tisztításához csak nedves kendőt használjon. Semmi esetre se használjon savat vagy más vegyszert tartalmazó tisztítószert, amely károsítaná a karácsonyfát.