Kézműves és kreatív készletek

Hasznos játékok a gyermek egészséges fejlődéséhez. Ha megfelelő ajándékot szeretne gyermeke számára, egy művészi kreatív készlet, olyan komplett kiegészítőkkel, mint: zsírkréták, fixek, akvarellek, temperafestékek, ecsetek, zsírkréták, viaszkréták, a megfelelő megoldás. Milyen előnyökkel jár a gyerekeknek készült művészi készlet vásárlása?

Fejleszti a fantáziát

Nagyon fontos a gyermek fantáziájának fejlesztése, támogatása. Rajzolás közben engedjük szabadon a gyermek fantáziáját. Bízza a gyermekre a színek, motívumok, művészeti segédanyagok, vagy a víz- és tempera festék kiválasztását. Soha ne szidja meg a munkájáért, és soha ne nevessen a munkáján.

Megtornáztatja a finommotorikus képességet

A színezés, a formák rajzolása mind-mind segíti a gyerekek motorikus képességeinek fejlesztését és a kézírás gyakorlását. A rajzolás a kezek és az ujjak precíz és folyamatos mozgását fejleszti.

Nyugtató hatású

Bebizonyosodott, hogy a kreatív alkotásoknak, amelybe beletartozik a színes ceruzákkal, vízfestékkel és tempera festékkel való rajzolás is, terápiás hatásuk van. A gyermek kellemesen megnyugszik rajzolás közben, segít megbirkózni a stresszel és a szorongással is.

Érzések kifejezésére

A festmények segítségével megérthetjük a gyermek vágyait, kívánságait, de problémáit, gondjait is.

Önbizalom növelő

Minden egyes rajz, amit megdicsér vagy jól látható helyre helyezi, emeli a gyermek önbizalmát, alkotásra ösztönzi.

Tudja hogyan tartsa fenn és támogassa a rajz iránti érdeklődését?

  • Annak érdekében, hogy fenntartsa az érdeklődését a rajz iránt, mindig dicsérje meg munkája eredményét
  • Soha ne nevesse ki őt
  • Mutasson érdeklődést: Miért választottad ezt a színt? Mi van a papírra rajzolva? Kinek készíted? Hová tegyük ki a képet?
  • Ha nem sikerül neki, ne kiabáljon rá, segítsen neki kijavítani a rajzot
  • Ne zavarja meg: ne takarítsa le a munkaasztalát alkotás közben, ne törődjön a rendetlenséggel és várjon addig, amíg befejezi az alkotását
  • Akassza ki a képet a falra, tegye jól látható helyre
  • Záujem o kreslenie a vyfarbovanie podporíte a pomocou  výtvarnej kreatívnej sady,  ( s kompletným príslušenstvom ako sú: farbičky, fixy, vodové farby, temperové farby, štetce, nožnice, lepidlo, strúhadlo, pravítko, pastelky…) tam dieťa nájde všetko čo potrebuje na jednom mieste a pekne uložené v praktickej sade, ktorú si vie zobrať všade so sebou.  
  • A rajzolás és színezés iránti érdeklődését egy művészi kreatív készlet segítségével támogathatja, (komplett kiegészítőkkel, mint: festékek, fixek, akvarellek, temperafestékek, ecsetek, olló, ragasztó, hegyező, vonalzó, zsírkréta…) amelyben mindent egy helyen talál, amire szüksége lehet, valamint a praktikus bőröndben szépen tárolva mindenhová magával viheti.

Most már tudja, hogy mit ajándékozzon gyermekének?